Hrvatski radio

Radio Pula

Bageri idući tjedan na Valovinama

20.06.2014.

14:43

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanari koji žive u bungalovima na pulskim Valovinama jutros su čekali bagere u pratnji policije, koje su im početkom tjedna najavili predstavnici gradske uprave.

Grad je odlučio porušiti derutne i za život neuvjetne bungalove na atraktivnoj lokaciji bivšeg autokampa, u kojima još uvijek živi dvanaest obitelji. 

Branitelji a potom i umirovljeni profesionalni vojnik Alen Salihar u bungalov na Valovinama je s obitelji došao prije dvadeset godina. Drugog doma nema. Najava da bi i bez toga uskoro mogao ostati, uznemirila ga je kao i sve stanare Valovina.

Svi objekti na Valovinama koriste se nelegalno, ističe gradski pročelnik Damir Prhat. Neki od stanara čak nisu ni građani Pule, a drugi su, kako je utvrdilo u tu svrhu osnovano povjerenstvo, već stambeno zbrinuti.

Svi drugi morat će se snaći sami jer Grad nema nikakvih obveza prema njima, zaključuje Prhat i dodaje kako su gradski oci odlučni u namjeri da bungalove što prije oslobode od stanara i njihovih stvari, te da se atraktivni prostor, tik uz more, privede turističkoj svrsi. U prvoj fazi, čupanjem drvenarije na praznim objektima, spriječit će se daljnje nelegalno useljavanje, a nakon toga na red će, najavljuje, doći i rušenje objekata.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.