Hrvatski radio

Radio Pula

Erazmus+ razmjena mladih u Vrsaru

09.10.2022.

16:11

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Udruga Amazonas / ustupljena fotografija

U razdoblju od 10. do 18. listopada Vrsar postaje mjesto međunarodnog okupljanja 36 mladih iz šest zemalja: Hrvatske, Mađarske, Češke, Kosova, Sjeverne Makedonije i Italije na Erasmus+ razmjeni mladih '"Don't you fake it!" kojoj je tema medijska pismenost.

"Ovom razmjenom želimo potaknuti mlade da kritički procjenjuju medijski sadržaj koji konzumiraju. Želimo ih naučiti kako razlikovati provjerene i točne informacije od lažnih vijesti. Nove vještine i znanja utjecat će i na njihovo mentalno zdravlje jer ćemo ih osnažiti kako da se nose s negativnim i lažnim informacijama koje čitaju i gledaju u medijima.", poručuju organizatori iz Udruge Amazonas. 


Osim toga, mladi iz svih zemalja će predstaviti i pozitivne primjere medijskog sadržaja, čime će motivirati vršnjake/inje da pridonesu stvaranju edukativnog, zabavnog i točnog sadržaja u medijima. Tijekom razmjene održat će se niz edukativnih i kreativnih radionica, koje će osmisliti i provoditi sudionici/e razmjene. Konačni cilj njihova okupljanja bit će kreacija edukativnih videa usmjerenih na podizanje medijske pismenosti vršnjaka/inja. Ti će uradci biti objavljeni na društvenim mrežama partnerskih organizacija iz šest zemalja, na kanalima mladih osoba koje će sudjelovati na razmjeni te će biti prikazane u Hotelu Pineta gdje će mladi održati većinu radionica tijekom razmjene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.