Hrvatski radio

Radio Pula

EUROPA 27

18.09.2023.

16:17

Autor: HRT

HRT

HRT

Foto: HRT / HRT

Emisija otvara pitanja o tome koje smo nove mogućnosti i prilike dobili ulaskom u EU s posebnim naglaskom na mlade. Što mladi mogu očekivati od Europske unije? Koliko su nam EU fondovi pomogli da provedemo projekte te s kojim izazovima se suočavaju mladi, kao što su, na primjer, socijalna situacija i radni uvjeti.


Apsolventica Alisa Tešić govori o erasmus iskustvu. Uz program razmjene studenata, Alisa je odradila i praksu u Španjolskoj zahvaljujući Erasmus + programu.

Cilj programa je i poticati zapošljavanje, socijalnu uključivost, građanski angažman, inovativnost i okolišnu održivost u Europi i šire tako da se studentima iz svih studijskih područja i ciklusa omogući da studiraju ili se osposobljavaju u inozemstvu u okviru svojeg studija.


Ovaj programski sadržaj ostvaren je uz potporu i u suradnji s Europskim parlamentom. Za pripremu i sadržaj objavljenih vijesti odgovoran je isključivo HRT.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.