Hrvatski radio

Radio Pula

Radnici 'Glas Istre trgovine' najavljuju štrajk

16.06.2014.

15:11

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne uspije li postupak mirenja na sutrašnjem sastanku, radnici 'Glasa Istre trgovine' u srijedu počinju štrajk.

Uprava 'Glasa Istre trgovine' još je početkom svibnja najavila predstečajnu nagodbu kao rješenje problema u kojima se našla tvrtka s kioscima diljem Istre, tristotinjak zaposlenih i milijunskim gubicima. Predstečajna nagodba još nije pokrenuta, a radnici nisu dobili plaće od veljače.

Faggian kazneno prijavljen

Poslovanje je u rasulu, kaže Dario Hanzalek iz Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske. Potvrđuju to i djelatnici 'Glasa Istre trgovine' koji tvrde kako u kioscima već mjesecima nema najosnovnijih artikala, a poslovođe nagovaraju radnike da daju izvanredni otkaz. Do sada ih je to učinilo 80-ak, a u petak, trinaestog i Romina Valli.

Ovo posljednje bilo bi najbolje rješenje za 'Glas Istre trgovinu', jer bi se tako radnici mogli nadati isplati zaostalih plaća i otpremnina. No do tada, zaključuje sindikalist Hanzalek, daljnjom iscrpljujućom i nezakonitom neisplatom plaća, poslodavac nastoji da broj onih koji bi mogli ostvariti to pravo u 'Glasu Istre trgovini' bude što manji.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.