Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 12.06.2014.

12.06.2014.

21:00

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Ulazimo u završnicu uzbudljivog i inspirativnog putovanja do svemira koji je hologram.. Znamo li kako je sve počelo? Kako je izgledao trenutak Velikog Praska ili Big Banga i može li precizno poznavanje te kronologije promijeniti našu stvarnost? Nova pitanja postavljamo večeras u Fizičkoj atrakciji uz znanstvenika Zvonimira Peranića u 21 sat i 15 minuta.

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici