Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sakupljač zvukova: Ivo Vičić 15.10.2020.

15.10.2020.

20:00

Autor: Hrvatski Radio

Ivo Vičić na snimanju u prirodi (Foto: privatna fotografija)

Ivo Vičić na snimanju u prirodi (Foto: privatna fotografija)

Foto: - / -

Ivo Vičić, poznat i kao DJ Arexx, predano odlazi na svojevrsna snimateljska hodočašća prirodom i bilježi njezine zvukove – pjev ptica u zoru, zavijanje bure na planini i vučjega čopora u šumi, galebove, more, valove, podmorje, zvončare, pastire, zvukove gradova, rijeka, pašnjaka, pucanja leda... Tako bilježi zvučnu baštinu svijeta oko nas – a kako se mijenja naš svijet, mijenjaju se i njegovi zvuci.

Upravo zato zvukove valja sačuvati kao dokument našeg vremena. Koristeći field recording snimke, Ivo Vičić stvara i konceptualne fonografske zapise prirode uz korištenje elektronske glazbe, a jedan je od prvih u Hrvatskoj koji koristi binauralnu tehniku snimanja zvuka.

Otisnite se s nama na ovo jedinstveno zvučno putovanje kroz prostor i vrijeme, jer, kako je rekao Rudolf Steiner, putem zvukova koje duša isprva i ne zamjećuje, priroda nam povjerava sve svoje tajne.

Autorica emisije "Sakupljač zvukova" je Tajana Petrović Čemeljić, tonmajstor Ivan Saftić, a urednik Nikica Klobučar. Emisija je snimljena u Rijeci tijekom veljače 2020. godine, a za Treći program Hrvatskoga radija proizvela ju je HRT – Radio Rijeka.

Sakupljač zvukova, Ivo Vičić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Dokumentarna radiodrama [ARHIVA]

Dokumentarna radiodrama je osobita radijska emisija, u svijetu poznatija kao radio feature, koja nastoji bilježiti vrijeme i stvarnost u kojoj živimo obraćajući pri tom naročitu pozornost na zvuk i strukturu donošenja priče.

Poslušajte u Slušaonici