Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak: Riječki hospicij 09.01.2014.

09.01.2014.

18:00

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Tijekom godine dana, otkako je otvoren prvi hrvatski hospicij u Rijeci, u njemu se skrbilo o 130 neizlječivo bolesnih, boravak je, uz uputnicu liječnika besplatan, a liste čekanja gotovo i nema, iako su kapaciteti stalno popunjeni

 Osnivač ustanove za palijativnu skrb „ Marija Krucifiksa Kozulić" je Riječka nadbiskupija, a troškove liječenja i skrbi o umirućim bolesnicima „pokriva" Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Uz uputnicu obiteljskog liječnika, boravak neizlječivo bolesnih u hospiciju je besplatan, a liste čekanja gotovo i nema iako su kapaciteti hospicija sa četrnaest postelja stalno popunjeni. Hospicij je posjetila Biserka Belić i razgovarala s medicinskim tehničarom Zvonimirom Valeđićem, medicinskom sestrom Ivanom Bokulić Komes, te suprugom korisnika hospicija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici