Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Margaretino leto" - od male ribarske fešte do jednomjesečnog ljetnog festivala

20.06.2022.

13:27

Autor: Josip Krmpotić / Anja Matić

Margaretino leto

Margaretino leto

Foto: - / TZ Grad Bakar

Počinje ljeto po bakarskom kalendaru! "Margaretino leto" u Bakru će i ove godine proteći uz zabavu, kulturu i zanimljivi turističko - interpretacijski obilazak. Očekuje nas 25 različitih programa, od kojih su njih 23 besplatna.

Među njima vas očekuju koncerti Jacquesa Houdeka, Indire, našeg Marija Battifiace i Maje Šuput. 


U Bakru će se moći uživati i u klasičnoj glazbi. Svirat će gudački kvartet Cadenza, ansambl Minstrel, Trio Solemnis te ansambl Camerata Garestin. 


Osim toga, u gradu će se tijekom srpnja održati i nekoliko izložbi, predstava, predstavljanja knjiga te drugih kulturno - turističkih sadržaja kao što su tradicijski Margaretin sajam, smotra povijesnih postrojbi i vatromet tijekom "Bakarske noći".

vatromet!

vatromet!

Foto: - / TZ Grad Bakar

"Margaretino leto" počet će tradicionalno "Šetnjom kroz povijest“, a o skorom početku festivala razgovarali smo s direktoricom TZ Grada Bakra Sonjom Jelušić Marić. Poslušajte:

emisija Leksikon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Leksikon

Ne stane nam sve u informativne emisije dana, pa zato u Leksikonu svakog dana između 17 i 18 sati emitiramo nekoliko razgovora ili reportaža o aktualnim događajima u našem kraju. Između njih - dobra glazba!

Poslušajte u Slušaonici