Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka glazbena scena bogatija za novi bend!

31.03.2023.

10:39

Autor: Filip Štimac

Cosmic Jenny

Cosmic Jenny

Foto: HBstudio / Cosmic Jenny Fb

Proteklog tjedna novi riječki bend naziva "Cosmic Jenny" izbacio je svoj prvi album s devet samostalnih pjesama i time se predstavio publici. Bend čine Nika Zubović i Ante Debeljuh na gitarama, David Košara na klavijaturama, Matej Kobašlić na basu i Viktor Vojnić na bubnjevima.

U studio na Korzu stigla su nam dva člana benda, vokali benda: Nika i Ante. Baza žanra kojeg stvaraju mogla bi se opisati kao psihodelija 60-ih i 90-ih godina. 


Otkrili su nam i da su pjesme s njihovog prvog albuma vrlo šarolike, pop album s pamtljivim refrenima, ali i podosta punk dijelova. Gosti su nam otkrili da su im glazbeni uzori The Velvet Underground i Syd Barrett.

Za svakog tko je bar malo u alternativnom điru pronaći će nešto za sebe što mu se sviđa, ne nužno u vezi toga što mi radimo već u vezi žanra kojeg radimo.

Ante Debeljuh

"Mystery Band and the Matinee Circus“, "Raindellion“ i "The Witch“ bile su pjesme kojima se bend predstavio u eteru Radio Rijeke. 


Ukoliko želite poslušati i ostalih 6 pjesama novog im albuma, pronaći ćete ih na njihovom Youtube kanalu, kao i na društvenim mrežama benda.


Ekipa iz Cosmic Jenny-a upravo radi i piše nastavak na prvi album. Stvaranje "dvojkice“ je u tijeku, a više o svemu, može li se živjeti od glazbe i je li lakše stvarati na engleskom jeziku poslušajte u nastavku:

Cosmic Jenny u eteru

Naš Filip Štimac, u sredini Ante Debeljuh i s desna Nika Zubović

Naš Filip Štimac, u sredini Ante Debeljuh i s desna Nika Zubović

Foto: Anja M / RR

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Radio Sova

Studentski program nastao suradnjom Sveučilišta u Rijeci i Radio Rijeke. Pripremaju ga studenti voditelji, novinari, tonci i glazbeni urednici. Bave se svim aspektima studentskog života u gradu i šire.

Poslušajte u Slušaonici