Hrvatski radio

Radio Rijeka

Balet ''Manon'' otvorio kazališnu sezonu u kino dvoranama

17.10.2014.

07:16

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijenosom premijere ''Manon'' iz Royal Opera House iz Londona sinoć je počela nova sezona programa ''Spektakli u Cinestaru''. Četvrtu godinu u kinodvoranama Cinestara prenose kazališne predstave uživo iz Lodnona i još nekoliko kazališnih dvorana te prikazuju snimke nekih od najboljih recentnih svjetskih kazališnih produkcija. Na programu su i neki od zanimljivijih koncerata.

Prije dvije sezone riječka publika imala je prigodu u HNK Zajc gledati operu Manon Lescaut Giacoma Puccinija. Večeras, zajedno sa Zagrepčanima, Splićanima, Osječanima te publikom u kinodvoranama više od šezdeset zemalja, ima priliku u Cinestaru gledati prijenos premijere baleta Manon u koreografiji Kennetha MacMillana iz Royal Opera House u Londonu.

Glazbu Julessa Masseneta izvodit će orkestar kuće pod vodstvom Barrya Wordswortha, a dvije glavne role plesat će Marianela Nunez i Federico Bonelli. Dueti koje je MacMillan osmislio za njih, spadaju među najemotivnije i najerotičnije koreografije ikad, piše u propagandnom materijalu.

Program Spektakli u Cinestaru nastavit će se 27. listopada kada će Placido Domingo pjevati u operi I due foscari, također u Londonu. Kako u Londonu igraju Donizettijevu komičnu operu Ljubavni napitak moći ćemo, također uživo, gledati u prijenosu 26. studenog.

Već 16. prosinca opet je na programu baletna poslastica, produkcijski izuzetno bogata, vizualno dojmljiva i fantastične koreografije: Alisa u zemlji čuda. Poznato djelo Lewisa Carrolla za pozornicu su priredili skladatelj Joby Talbot, koreograf Christopher Wheeldon i dizajner Bob Crowley. Više o programu Spektakli u Cinestaru možete doznati ovdje.

One koje brine cijena ulaznica podsjećamo da, kao i u kazalištima, postoje pretplatnički paketi u kojima su cijene nešto povoljnije, a ulaznice su jeftinije i za korisnike Cinestarovih studentskih i seniorskih kartica. Tatjana Sandalj je više o spektaklima u Cinestaru doznala od voditeljice specijalnih projekata Luce Pinjuh:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.