Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iva Piglić: "Krajnje je vrijeme da se uvedu posljedice za klevetu!"

15.07.2023.

14:35

Autor: Irena Grdinić

Iva Piglić; s otvorenja izložbe radova Salvadora Dalija pod nazivom "Nadstvarno" u Umjetnickom paviljonu Juraj Sporer

Iva Piglić; s otvorenja izložbe radova Salvadora Dalija pod nazivom "Nadstvarno" u Umjetnickom paviljonu Juraj Sporer

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Povodom aktualnog kulturnog skandala pri kojem su se u glavnim ulogama našli  Grad Rijeka, Festival Opatija i tvrtka IPL ART d.o.o. u današnjoj emisiji Klasa optimist za mikrofon je sjela Iva Piglić, organizatorica opatijskih i riječkih izložbi, koja stoji ispred navedene tvrtke, a koju novinari iz kulture problematiziraju u svojim rubrikama.

Pale su teške optužbe na organizaciju izložbi 'Mi.Ona.Coco' i '1. Biennale Opatija', ali i nekih ranijih izložbi koje je organizirala Iva Piglić. 


Na svojoj osobnoj stranici PerceiveArt, nezavisna kustosica i povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol, prije nekoliko je dana objavila osvrt na 1. Biennale u Opatiji u kojem propituje kompetentnost organizatorice izložbi, a za njezine ranije izložbe tvrdi da su sumnjive kvalitete, posebice s obzirom na porijeklo radova kojima su se bavile.


U današnjoj emisjij Klasa optimist Iva Piglić se s našom Irenom Grdinić doktaknula svih stavki za koje je prozivaju. Poslušajte u nastavku:

Klasa optimist: Iva Piglić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.