Hrvatski radio

Radio Rijeka

MFMS: predstava "Pristanak" nije izvedena

05.05.2023.

20:43

Autor: Tatjana Sandalj

Ansambl predstave Pristanak ispričao se pred prepunim gledalištem

Ansambl predstave Pristanak ispričao se pred prepunim gledalištem

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Dok oružje govori, muze ponekad šute. Treća večer 28. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci bila je najkraća festivalska večer u povijesti festivala. Ansambl predstave "Pristanak" Ateljea 212 izašao je pred publiku samo da bi se u ime svih ispričao Marko Grabež:


Isprika ansambla Ateljea 212

A publika je  gledalište male scene ispunila do posljednjeg mjesta, kao i uvijek kada Atelje igra u Rijeci, pa organizatori festivala pozivaju publiku da zatraže povrat novca i ulaznice vrate na blagajnu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci od ponedjeljka u 18:30 sati.


To je zapravo jedinstveni događaj u tri desetljeća dugoj povijesti festivala.


Ako zavirimo u festivalsku arhivu, prije 20 godina otkazana je gostujuća predstava jednog slovenskog kazališta, zbog bolesti glumca, ali dva dana ranije, pa je publika gledala, tada još svježu predstavu "Ćelava pjevačica" HKD tetara iz Rijeke. 


Festival se nastavlja u subotu. U 19:30 na programu je predstava Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita "55 kvadrata" Ivana Vukovića u režiji Ivana Plazibata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.