Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mladi pjevači oduševili publiku "Operom u foyeru"

18.10.2014.

21:23

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Opera u foyeru", večer poznatih i popularnih arija i dueta u izvedbi troje mladih riječkih opernih pjevača, Vanje Zelčić - sopran, Daria Berčića - bas i Marka Fortunata - tenor, uz pijanističku pratnju Ane Anconelli, s velikim je uspjehom održana u riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca.

Uvijek treba pružiti podršku mladim kazališnim snagama i dati im priliku da sami sebe preispitaju koliko mogu i žele na "daskama koje život znače". Upravo je tako bilo sinoć na koncertu arija i dueta, u kojemu se lijepim zapjevom, čistim visinama i izrađenom dinamikom predstavila mnogobrojnoj publici sopranistica Vanja Zelčić kroz arije Pucinijevih, Verdijevih, Mozartovih, Gershwinovih i Leharovih opera.

Vrlo prirodan, toploga timbra i lagane izvedbe bio je i bas Dario Berchich koji je čistoj vokalnoj izvedbi dodao i glumački naboj u arijama i duetima Mozarta, Čajkovskog Lehara i Bellinija. Treći mladi solist, tenor Marko Fortunato ima puno pjevačkog potencijala koji treba tehnički i umjetnički vremenom izgrađivati, što se vidjelo u izvedbama Verdijevih i Mozartovih arija i dueta.

Vrlo emotivno i nenametljivo mlade je pjevače uigrano pratila pijanistica Ana Anconelli, pa je zadovoljna publika za kraj izmamila i dodatak, uvijek popularnu napitnicu iz Verdijeve "Traviate".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.