Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrade publike za "Na Tri kralja ili kako hoćete" i "I Cyrano i djevojčica"

08.09.2022.

11:05

Autor: Hina

Dobitnici nagrada publike u dramskom programu

Dobitnici nagrada publike u dramskom programu

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Nagradu publike za najbolju predstavu Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2021./2022. podijelile su predstave "Na Tri kralja ili kako hoćete" te "I Cyrano i djevojčica", a najbolja predstava Talijanske drame je mjuzikl "Baciami, Cate (Poljubi me, Kato")", objavljeno je iz HNK-a.

Predstave "Na Tri kralja ili kako hoćete" Williama Shakespearea u adaptaciji i dramaturgiji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković te "I Cyrano i djevojčica" Edmonda Rostanda u režiji i adaptaciji Guillerma Balda dobile su jednak broj glasova publike. "Baciami, Cate (Poljubi me, Kato)" Belle i Samuela Spewacka te Colea Portera režirala je i koreografirala Tihana Strmečki.


Tanja Smoje je po odluci publike ostvarila najbolju žensku ulogu sezone, igrajući Oliviju u predstavi "Na Tri kralja ili kako hoćete", a Mario Jovev je nagrađen za najbolje muške uloge u predstavama "Kad je stao svijet" i "Fahrenheit 451".


Leonora Surian Popov i Mirko Soldano dobili su nagrade publike za najbolja glumačka ostvarenja ansambla Talijanske drame, oboje za uloge u mjuziklu "Baciami, Cate".


Nagradu publike za najboljeg gostujućeg umjetnika dobio je Stefano Surian i to za nastup u predstavi "LockClown" u produkciji Talijanske drame.


Dobitnici nagrada objavljeni su u srijedu navečer, nakon prve izvedbe obnovljene predstave "Decameron.hr", na otvorenju nove kazališne sezone HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.