Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pčelica Maja zuji u riječkom Art-kinu

24.10.2014.

10:52

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred punim gledalištem Art-kina Croatia premijerno je prikazan sinkronizirani animirani film ‘’Pčelica Maja’’. Prvi dugometražni film o popularnoj animiranoj junakinji na dnevnom programu riječkog kina ostaje do kraja listopada, te vikendima tijekom studenog.

Lik Pčelice Maje nastao je još 1912., no svjetsku popularnost stekla je 1975. godine japanskim serijalom. Film Pčelica Maja Alexsa Stadermanna i Simona Pickarda što se trenutno prikazuje u Art-kinu Croatia, prvi je dugometražni film.

U subotu, 25. listopada, projekcije filma su u 11, 13 i 16 sati, a sat vremena prije svake projekcije organizirana je radionica izrade plakata za film, namijenjena najmlađima.

U dugometražnoj avanturi znatiželjna pčelica Maja i njezin prijatelj Pavo spašavaju košnicu od pohlepne kraljičine savjetnice i okončavaju dugotrajno neprijateljstvo između pčela i stršljena. Uz brojne druge, svoje su glasove animiranim likovima posudili Željko PervanSandi CenovIda Prestar te Zoran Prodanović – Prlja koji je dao glas Majinom najboljem prijatelju Pavi.

Sa Zoranom Prodanovićem - Prljom razgovaraju Tajana Petrović Čemeljić i Ivan Dorian Molnar:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.