Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijera mjuzikl-priče "A ritmo di Broadway" u riječkom HNK

15.09.2023.

14:57

Autor: Hina

HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u subotu, 16. rujna premijerno će biti izvedena mjuzikl-priča "A ritmo di Broadway (U ritmu Broadwaya)", kojom će prvakinja riječkoga kazališta Leonora Surian obilježiti 20. godišnjicu umjetničkog djelovanja.

Tijekom večeri izvest će se glazbeni brojevi iz najpoznatijih mjuzikala, kao što su "Evita", "Poljubi me, Kato", "Sunset Boulevard", "Chicago", "Cabaret", "Alladin", "Jadnici" u brojnih drugih, doznaje se iz HNK Ivana pl. Zajca.


Leonori Surian Popov pridružit će se gosti; glumac i njezin čest scenski partner Mirko Soldano, pjevačica Kim Verson, potom njezina braća Giorgio i Stefano Surian te kćeri Elena i Emily.


Gala večer koprodukcija je HNK Ivana pl. Zajca i B Glad produkcije. Redateljica i koreografkinja je Tihana Strmečki, tekst su napisali Igor Weidlich i Giuseppe Nicodemo, a dirigirat će Filip Gjud. Scenograf je Ivan Botički, a autorice kostimografije su Katarina Baban i Angela Runje.


Kako ističe riječki HNK, Surian Popov jedna je od rijetkih umjetnica koje na ovim prostorima mogu iznijeti najzahtjevnije melodije najvećih svjetskih mjuzikala. Članica je Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a redovno glumi i u predstavama Hrvatske drame.


Neke od svojih najzapaženijih uloga ostvarila je upravo u mjuziklima, od Nine Filipovne u mjuziklu "Jalta Jalta" do Norme Desmond u "Sunset Boulevardu" koja joj je donijela i Nagradu hrvatskog glumišta.


Leonora Surian Popov diplomirala je glumu na talijanskoj Nacionalnoj akademiji "Silvio D'Amico" u Rimu, a potom se 2003. godine vratila u rodnu Rijeku i započela profesionalnu karijeru na pozornici riječkog HNK-a.


Prvu ulogu ostvarila je kao Diana u De Filippovoj "Filumeni Marturano", potom je iste sezone bila Ofelija u "Hamletu", Zaručnica u "Krvavim svatovima".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.