Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke

05.06.2022.

11:10

Autor: HRT - Radio Rijeka

Antonio Ceravolo, Pedro Rosenthal Campuzano, Samuel Baldi

Antonio Ceravolo, Pedro Rosenthal Campuzano, Samuel Baldi

Foto: - / HNK Ivan pl Zajc

Percussion team riječkog HNK Ivana pl. Zajca što ga čine čanovi Riječkog simfonijskog orkestra, udaraljkaši Pedro Rosenthal Campuzano i Samuel Baldi te timpanist Antonio Ceravolo, sa svojim će gostima, , danas u riječkom HNK - u s početkom u 19:30 sati, izvesti prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke.


Izvođači najavljuju poseban program u kontekstu instrumentacije, jezika i akutalnosti izabranih naslova, a sve skladbe na programu djela živućih autora te su sve redom nastale u 21. stoljeću.


Jedna će skladba, Percussion quartet no. 1 Pedra Rosenthala Campuzana, prvog udaraljkaša Riječkog simfonijskog orkestra, doživjeti i svoju praizvedbu, a bit će izveden i njegov Percussion duo. 


Na programu će se naći još i djela Anite Primorac, Gustava Petera, Henryja Mancinija, Frankiea Sullivana, Etiennea Perruchona, Davea Marica i Emmanuela Segournéa u različitim aranžmanima.


Ovom spektaklu prisustvovat će i gosti, kolege iz Riječkog simfonijskog orkestra: Anita Primorac na udaraljkama, Osman Eyublu na violini te Petar Kovačić i Golnar Mahajeri na violončelima, te učenici riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova: udaraljkaši Massimo Balczo, Saša Miljanović, Šimun Tićak i Giulian Magagnino te komorni ansambl "Sinkopa". Naime, nakon skromnih početaka iz 60-ih godina prošlog stoljeća, od školske godine 2011./ 2012. u riječkoj Glazbenoj školi popunjava se čak cijela klasa udaraljkaša pod vodstvom profesorice i njihove mentorice Anite Primorac koja je u sklopu nastave osnovala ansambl “Sinkopa”. Učenice i učenici Glazbene škole zapaženo nastupaju na školskim, gradskim i županijskim kulturno-umjetničkim prigodama, gostuju diljem Hrvatske, dobitnici su regionalnih, državnih i međunarodnih nagrada.


Ansambl Sinkopa

Ansambl Sinkopa

Foto: - / HNK Ivan pl Zajc

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.