Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: hrvatski ilustratori i strip crtači u Galeriji SKC-a

22.03.2022.

21:07

Autor: Tatjana Sandalj

Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije

Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije

Foto: - / Društvo za istraživanje i potporu

Izložba stripova i ilustracija autora i autorica koji su sudjelovali na 1. Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije otvorena je u utorak u Galeriji Studentskog kulturnog centra u Kružnoj ulici u Rijeci. 

Jedanaestero autora iz Osijeka, Zagreba, Splita, Varaždina, Opatije i Rijeke predstavlja se publici s gotovo 70 tabli stripa i ilustracija na izložbi što će ostati dostupna do 30. ožujka. Izlažu Matija Pisačić, Marko Dješka, Ivan Marušić, Ivana Geček, Stjepan Bartolić, Lea Kralj Jager, Korina Hunjak, Antonio Filipović, Ivan Mišković, Damir Steinfl i Damir Stojnić


Riječ je o recentnim radovima umjetnika koji nisu nastajali vezano uz Kvarnersku koloniju jer je cilj Društva za istraživanje i potporu iz Rijeke, kao producenta izložbe i kolonije, publiku upoznati s radom hrvatskih ilustratora i strip crtača.


Izložba u Galeriji SKC-a ujedno označava i početak rada drugog saziva Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije, a zajednički rad autora u Rijeci odvijat će se od 7. do 10. travnja. Radit će ilustracije na slobodnu temu ili na teme Rijeke danas ili riječke prošlosti, a kao i tijekom prvog saziva u radu će im se moći pridružiti i publika. 


Što je sve nastalo tijekom prvog saziva Kvarnerske kolonije i sve što će nastati tijekom drugog saziva bit će predstavljeno na izložbi što je najavljena za listopad ove godine. 


O svemu više govori Marta Berčić iz Društva za istraživanje i potporu, poslušajte:

Marta Berčić o izložbi koja nas uvodi u 2. Kvarnersku koloniju

Sudionici prve Kvarnerske kolonije tijekom šetnje Rijekom

Sudionici prve Kvarnerske kolonije tijekom šetnje Rijekom

Foto: - / Društvo za istraživanje i potporu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.