Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svi za Rijeku kao europsku prijestolnicu kulture

26.03.2014.

17:10

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kandidatura Rijeke za europsku prijestolnicu kulture najvažniji je kulturni projekt grada, za čiju je pripremu u ovoj godini osigurano gotovo pola milijuna kuna. Ugovor o suradnji na projektu potpisali su čelnici Rijeke, Opatije, PGŽ-a i Sveučilišta.

To je najvažniji kulturni projekt grada, za čiju je pripremu u ovoj godini osigurano 460 tisuća kuna, a riječke prednosti su multikulturalnost i bogato povijesno nasljeđe, istakli su potpisnici. U projekt će biti uključeni građani, umjetnici, kulturni djelatnici, udruge te 20 tisuća studenata.

Ugovor o suradnji u kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine potpisali su gradonačelnici Rijeke i Opatije Vojko Obersnel i Ivo Dujmić te župan Zlatko Komadina i rektor Sveučilišta Pero Lučin

Opatija će se vrlo rado pridružiti projektu, a i nije prvi put da dva grada surađuju, rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić, dok rektor Sveučilišta Pero Lučin zna da će to Rijeku učiniti vidljivijom na karti Europe.

Hrvatska i Irska su zemlje čiji će gradovi 2020. postati europske prijestolnice kulture. Rijeka će se prijaviti nakon što Ministarstvo kulture raspiše natječaj, a za dvije godine bit će službeno proglašenje. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.