Hrvatski radio

Radio Rijeka

PU PGŽ: prometna policija poziva na suradnju

01.04.2023.

15:49

Autor: Radio Rijeka

Prometna policija

Prometna policija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Mislite li da bi prometna policija trebala nadzirati brzinu baš na nekoj određenoj lokaciji? Iz policije pozivaju da im se javite i predložite lokaciju, a oni će izabrati lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila što će biti provedena 21. travnja.

U pripremi je 24-satna akcije nadzora brzine kretanja vozila, a građani svoje prijedloge lokacija na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske mogu predati do 10. travnja. 


S naznakom "Prijedlog lokacije nadzora brzine", građani prijedloge trebaju dostaviti na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr.


21. travnja akcija će biti provedena, od ponoći do ponoći, na području PU PGŽ, ali i na području cijele države i drugih zemalja Europske unije. 


Nepropisna brzina i brzina neprimjerena uvjetima među najčešćim su uzrocima prometnih nesreća i stradavanja u prometu. Stoga policija, u suradnji s građanima nastoji unaprijediti stanje sigurnosti prometa na cestama i smanjiti mogućnost nastanka nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.