Hrvatski radio

Radio Rijeka

Teče Rijeka psihologije: sad se već bavimo posljedicama pandemije

14.02.2022.

09:38

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Rijeka psihologije

Foto: Rijeka psihologije

Foto: - / -

11. Rijeka psihologije teći će od 14. do 20. veljače, a na programu je sedamdesetak aktivnosti za sve kategorije i za sve dobi publike: od djece do treće životne dobi, od odgojitelja i nastavnika do poslovnih ljudi različitih profila. Zajednički projekt sveučilišne zajednice, neprofitnog sektora i jedinica lokalne i regionalne samouprave koji se provodi s ciljem popularizacije psihologije i promicanja njenog položaja u društvu, nastavlja u online smjeru. 

Rijeka psihologije provodi se u sklopu Tjedna psihologije, koji se obilježava u cijeloj Hrvatskoj, s ciljem prikaza različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi i psihologinje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Ulaz je na sve aktivnosti besplatan, ali je za neke aktivnosti broj sudionika ograničen pa je obavezna prethodna najava. Svi detalji dostupni su na internetskoj adresi www.rijekapsihologije.uniri.hr.


Manifestacija će službeno biti otvorena u ponedjeljak 14. veljače u 18 sati na Zoom platformi. Dr. Barbara Rončević Zubković s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci održat će predavanje na temu "Kako su se nastavnici nosili s izazovima nastave na daljinu tijekom pandemije?".


Govorit će se o osobnim vrijednostima, o tome što ih čini vrijednostima, kako ih prepoznati, razumjeti i svjesno koristiti. Sportski psiholozi govorit će o psihološkoj pripremi sportaša. Neizostavne su teme o partnerskim odnosima, kako ih oblikujemo i njegujemo, kako se ponašamo kada smo u potrazi za bliskosti. Oni koji se prijavljuju na nove poslove ili tek ulaze u poslovni svijet ili traže novi posao moći će saznati kako napisati dobru prijavu za posao te kako se pripremiti za razgovor s poslodavcem. 


Učenici i studenti će moći čuti neke korisne savjete za poboljšanje učenja i pamćenja, što učiniti kada imamo osjećaj da smo u panici. Roditeljima su namijenjene aktivnosti s ciljem unapređenja roditeljskih vještinaOsobe starije životne dobi moći će saznati nešto više o umirovljenju kao značajno životnoj tranziciji, o mentalnom zdravlju kod starijih osoba. A bit će održana i tradicionalna konferencija "Psihologija za poduzetnike i gospodarstvenike". 


I ove godine Rijeka psihologije ima humanitarni karakter. Sredstva su namijenili opremanju senzorne sobe za djecu s intelektualnim teškoćama o kojima brinu u Dječjem vrtiću Sušak, a uključiti se možete donacijom na žiro-račun Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji se vodi kod Zagrebačke banke - IBAN: HR9123600001101536455, poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija.


Poslušajte kako o 11. Rijeci psihologije govori predsjednica organizacijskog odbora Matea Milin:

Matea Milin o Rijeci psihologije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.