Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli krenuli prema Farskim Otocima

30.07.2014.

09:25

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Put od Rijeke do Torshavna dug je čak 2500 kilometara, a Bijeli bi na pistu zračne luke "Vagur" trebali sletjeti oko 13 sati.

Zrakoplov s 48 mjesta poletio je jutros malo iza devet sati prema Edinburghu, nakon kojeg slijedi drugi dio puta i let do farske prijestolnice Torshavna. Ondje će Rijeka sutra s početkom u 20 sati odigrati prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv Vikingura. 

Ne znamo puno o protivniku, ali ne smijemo ga podcijeniti. Sjećam se da sam s Austrijom igrao na Islandu, isto smo jedva pobijedili, nije bilo lako. Uvjeti su ipak drugačiji gore, ali ako damo sve od sebe i uđemo maksimalno u utakmicu, ne bi trebalo biti problema, rekao je uoči puta lijevi bek Marin Leovac.

Oni koji su upoznati s uvjetima na dalekom sjeveru dobro znaju da je slijetanje na Farske Otoke izuzetno zahtjevno. Zbog toga Riječane ondje vodi posada koja je licencirana i spremna upravo za taj "pothvat". Jedan od onih koji je već slijetao u Torshavn je i vratar Bijelih Ivan Vargić.

Osim mene, na Farskim Otocima bili su i trener Kek te Mato Jajalo. Malo su specifični uvjeti, zbog magle i vjetra te čestih turbulencija. Taj let je bio "zanimljiv", može se reći, i pri slijetanju, ali i u zraku. Sve je prošlo dobro, tako da nema razloga za strah. Protivnik? Sigurno zaslužuje naš respekt, jer ipak su prošli u treće pretkolo, to govori o njihovoj kvaliteti. Ulazimo potpuno ozbiljno u susret i želimo prikazati igru kao u prvom poluvremenu protiv Hajduka, kaže Vargić.

Put od Rijeke do Torshavna dug je čak 2500 kilometara, a Bijeli bi na pistu zračne luke "Vagur" trebali sletjeti oko 13 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.