Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:47 / 15.02.2014.

Autor: Korado Vujnović

Bijeli otvaraju proljeće u Zadru

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jasna je želja da proljeće otvorimo pobjedom, ali čeka nas težak posao. I ovoga ljeta smo vidjeli u onoj utakmici u Zadru kako je riječ o kvalitetnoj ekipi. Jedna od najtežih stvari koje sam doživio u Rijeci mi je upravo poraz na Kantridi od Zadra, rekao je Kek uoči sutrašnjeg gostovanja na Stanovima.

Nogometaši Rijeke sutra će napokon odigrati službeni susret u 2014. godini. Nakon tri odgođene utakmice na Kantridi, proljeće će otvoriti na zadarskim Stanovima.

A valjda će se vrijeme smilovati i nadam se da ćemo napokon odigrati. Stalno se spremamo za utakmicu pa se ona odgodi pa se ponovno spremamo pa se odgodi. Stvara to određenu nervozu, ali mi smo profesionalci i uvijek moramo biti spremni na sve, kaže uz osmijeh reprezentativni vezni Bijelih Mate Maleš.

Nestrpljiv je i Matjaž Kek. Nakon priprema i silnih odgoda vrijeme je za jednu službenu utakmicu.

Sigurno da nas čeka teška utakmica, posebno u situaciji u kojoj smo se našli nakon ovih silnih odgoda i čekanja. U stvari mi i ne znamo gdje smo sada. Zahvaljujući ljudima na Krku odigrali smo dvije pripremne utakmice, ali pripremni ogledi su jedno, a drugo su prvenstveni. Zadar je pobjedom nad Osijekom stekao potrebno samopouzdanje, agresivni su i kvalitetni. Jasna je želja da proljeće otvorimo pobjedom, ali čeka nas težak posao. I ovoga ljeta smo vidjeli u onoj utakmici u Zadru kako je riječ o kvalitetnoj ekipi i kako su dobro vođeni. Stalno su na nekoj granici, ali uvijek uspiju opstati. Jedna od najtežih stvari koje sam doživio u Rijeci mi je upravo poraz na Kantridi od Zadra. Svaka utakmica u tom malom Jadranskom derbiju je teška i neizvjesna. I koliko god imali problema uvijek sastave respektabilnu ekipu, počeo je Kek uobičajeno druženje s novinarima u gotovo praznom press centru stadiona na Kantridi.

Na put neće krenuti ozlijeđeni Pokrivač i Tomečak te nedovoljno oporavljeni Zlomislić i Pušić. Svi ostali su u konkurenciji za sastav. O konačnom popisu putnika, kaže Kek, odlučit će nakon treninga.

Gostovanjem u Zadru Bijeli ulaze raspored igranja srijeda-nedjelja, nastavlja se jesenski Euro ritam.

Ako se ne može igrati, ne može se. Na silu nema smisla, imali smo primjer ovdje na Kantridi. Ono što nas svakodnevno muči je činjenica da koji sat prije treninga ne znamo gdje ćemo trenirati. To je naša realnost i križ kojeg nosimo svaki dan. Netko će reći kako ovaj lupeta, ali ja sam takav. Želim ukazati da bi bilo bolje. Ne meni, nego nogometu u Rijeci. I netko se može složiti sa mnom, netko neće, ali ja od svoga stava ne bježim i ne bojim se reći što mislim. To nam ipak ne da za pravo tražiti alibi. I drugi imaju teške uvjete, ali da bi napravili iskorak moramo poboljšati neke stvari. Odgađaju se i derbiji u Portugalu, Engleskoj. Meni je važno da to bude u interesu nogometa, da se ne igra na silu. A termina će biti. Teško je za prihvatiti da ćemo sada četiri utakmice za redom igrati u 11 dana. Je li to normalno, neka prosude drugi u klubu koji su odgovorni za sportski dio, završio je Kek.

Bijeli su posljednji poraz na Stanovima doživjeli prije više od tri godine. U posljednja tri ogleda dva su puta slavili te jednom odigrali neodlučeno. Sutrašnji susret počinje u 17 sati, a tijek zbivanja možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.