Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijeli stigli na Farske otoke

30.07.2014.

16:14

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U trećem pretkolu ne smije biti podcjenjivanja. Tu će se vidjeti i tko je kakav karakter. Nisam siguran da će biti „lako ćemo“, rekao je Kek po slijetanju na Farske otoke.

Nogomet je posljednjih dana bio u drugom planu. Uoči sraza s Vikingurom u gostima, najmanje se pričalo o snazi i mogućnostima protivnika. Svi koji su se spremali na dalek put, pa i sami igrači, uglavnom su se bavili problemima slijetanja u zračnu luku u Farskim otocima, aerodrom na zlu glasu. Od Rijeke do Torshavna, uistinu nije lako , a još manje brzo doći. Kada su na Kantridi napokon pronašli kompaniju koja ima slobodan manji zrakoplov koji može sletjeti i poletjeti na kratkoj pisti na Farskim otocima, još je trebalo pronaći i pilota s atestom i certifikatom za slijetanje na toj pisti. I taj je problem na kraju riješen, dok je problem s dolijevanjem goriva riješen u Newcastleu. Nakon petosatnog puta našla se mala riječka ekspedicija nadomak ozloglašene zračne luke. Slijetanje bez problema, vjetru i niskoj naoblaci unatoč. No pravi šok slijedi tek po izlasku iz zrakoplova. Pretposljednjeg dana srpnja temperatura u ovom dijelu Europe je oko 14 stupnjeva Celzijevih. No, uz jak vjetar koji se probija do kostiju, ugođaj je primjereniji predbožićnom vremenu.

Nije riječ o ugodnom putovanju, ali to je tako i na kraju je sve dobro ispalo. Ovo dugo sjedenje nije dobro za igrače pa ćemo na večerašnjem treningu malo pokušati kompezirati taj umor i priviknuti se na umjetnu travu, vremenske uvjete i vjetar. Koliko se bude moglo u tako malo vremena. Ali, vrijeme je još i dobro kakvo je moglo biti, počeo je trener bijele momčadi Matjaž Kek po slijetanju na Farske otoke te se odmah okrenuo nogometu i sutrašnjem susretu.

U trećem pretkolu ne smije biti podcjenjivanja. Tu će se vidjeti i tko je kakav karakter. Nisam siguran da će biti „lako ćemo“. Naš je cilj biti bolji u dvije utakmice. Probat ćemo naći formulu da bi bili dovoljno agresivni, okomiti te precizni i da bi probili taj njihov blok. Preskaču igru dugim loptama na dva napadača, tu moramo biti oprezni, kao i u prekidima, rekao je Kek.

S momčadi na krajnji sjever starog kontinenta nisu doputovali kažnjeni Krstanović te Samardžić.

Samardžić je previše igrao u zadnje vrijeme. Došao je u zadnji trenutak i nje puno trenirao. Probat ćemo ga kroz treninge vratiti jer je malo pao u posljednjim utakmicama. Imam dvije ili tri kombinacije u glavi što se tiče sastava. Nakon treninga ću odabrati jednu, nadam se pravu. Sve ovisi i o vremenskim uvjetima. Neću puno mijenjati, a informacija koju sam dobio u Zagrebu puno mi je rekla. Tamo smo prošle godine mogli puno rotirati, sada očito nismo još na tom nivou. Prevelik je ulog da bi ovdje eksperimentirali, ali imamo širinu da možemo držati tempo i ritam koji oni neće moći pratiti. Iako, ići će sigurno na glavu, to im je jednostavno u karakteru, završio je Kek.

Pravdu će dijeliti makedonski sudac Dimitar Meckarovski, koji je na ovom istom stadionu prije osam dana sudio uzvratni susret 2. pretkola Lige prvaka između Torshavna i beogradskog Partizana. Meckarovskog Riječani pamte po dobru. Prije godinu dana u velškom Rilu dijelio je pravdu Bijelima u susretu protiv Presatyn Towna, slavila je tada Kekova momčad s 3:0.  Nitko u riječkoj ekspediciji ne bi imao ništa protiv sličnog ishoda i sutra. Dvoboj počinje u 20 sati, a izravan prijenos možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.