Hrvatski radio

Radio Rijeka

Juričić: Blizu smo dogovora s braničem i veznim igračem

29.08.2014.

20:34

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ovom trenutku samo mogu reći da smo jako blizu dogovora s braničem i veznim igračem. Vjerojatno će se sutra sve znati, rekao je Juričić.

Dan nakon velikog uspjeha u Tiraspolu i plasmana u skupnu fazu Europa lige s nestrpljenjem se očekivao ždrijeb u Monte Carlu. No nisu svi na Kantridi bili u slavljeničkom raspoloženju. Cijeli dan trajali su razgovori i konzultacije u trokutu predsjednik - sportski direktor - trener. Tema je i više nego očita, prijelazni rok u samoj je završnici, a ostalo je još nekoliko neriješenih upitnika u kadrovskoj križaljci.

Brezovec i Čanađija odlaze u Speziju na posudbu. Jahović odlazi u Rusiju i tu je riječ o prodaji, sažeo je cjelodnevnu aktivnost u dvije kratke rečenice sportski direktor Bijelih Srećko Juričić.

Jahović je poslijepodnevni trening promatrao u "civilu". Sređivao je posljednje formalnosti prije odlaska te se želio pozdraviti s dojučerašnjim suigračima. Karijeru će nastaviti u ruskom drugoligašu Kryilia Sovietov, a na Kantridi će u blagajnu pospremiti lijepu svotu, koja se prema neslužbenim informacijama kreće oko 400-tinjak tisuća Eura.

Uz odlaske, aktualni su i dolasci. Potrebe se znaju, desni branič i još jedna vezni igrač.

U ovom trenutku samo mogu reći da smo jako blizu dogovora. Vjerojatno će se sutra sve znati, poručio je Juričić.

Neslužbeno, prva opcija za braniča je 23-godišni Crnogorac Marko Vešović, trenutno član talijanskog prvoligaša Torina. Zapne li u posljednjoj fazi pregovora, spremno je i drugo rješenje. Više je opcija u igri i kada je riječ o veznom igraču. Prvi izbor trenutno je član jednog od velikih europskih klubova, a time i teže izvediva zadaća. Ne uspiju li, i tu na Kantridi imaju plan B o kojem se malo zna. Tek da je riječ o strancu. No, kako reče Juričić, sve bi jasnije trebalo biti već možda tijekom sutrašnjeg dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.