Hrvatski radio

Radio Rijeka

Liga za prvaka pred vratima, ključ u rukama

14.03.2014.

09:27

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čeka nas novi izazov, novi težak zadatak. Svaka utakmica je za nas jednako važna. Nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti na njihovu agresivnost i trku te tako doći do pobjede u Brodu, rekao je trener Kvarnera 2010 Vladimir Anzulović.

„Two down, two to go“ za košarkaše Kvarnera 2010. Nakon prvog domaćeg poraza od Alkara prije mjesec dana, plasman u Ligu za prvaka odmaknuo se jedan korak dalje. Međutim, uspjeli su ga dvjema pobjedama (Križevci i Jolly) ponovno bliže primaknuti Riječani, koji dva kola prije kraja sami odlučuju o svojoj sudbini.

Sljedeća prepreka na putu do društva najboljih je Slavonski Brod, koji će ove godine voditi borbu za opstanak. Cilj Kvarnera 2010 je naravno, „olakšati život“ i prije zadnjeg kola i susreta sa VROS Dardom.

Čeka nas novi izazov, novi težak zadatak. Kao što sam rekao i prije susreta sa Jollyjem, svaka utakmica je za nas jednako važna, pripremamo se potpuno jednako. Nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti na njihovu agresivnost i trku te tako doći do pobjede, rekao je uoči utakmice trener Kvarnera Vladimir Anzulović.

A-1 LIGA, poredak nakon 16 kola:  Alkar, Zagreb, Šibenik (omjer 11-5), Zabok, Kvarner (omjer 10-6), Jolly (omjer 9-7), Split (omjer 8-8), VROS Darda, Križevci (omjer 4-12), Slavonski Brod (omjer 2-14)

U prvom dijelu sezone na domaćem parketu Riječani su nadigrali Slavonski Brod, koji se uoči borbe za opstanak koja slijedi, pojačao nekolicinom igrača.

Napravili su neke izmjene u sastavu, neki igrači su otišli, ponešto novih je došlo. Imaju novog Amerikanca te dva iskusna hrvatska igrača, a da su se pojačali, vidjelo se i u utakmici protiv Šibenika, u kojoj su praktički bili pred pobjedom, kazao je Anzulović.

Protiv Jollya vratili su se riječki košarkaši iz ponora, nadoknadili zaostatak od -11 i ugrabili važne bodove. Na pitanje što očekuje od svojih igrača u Slavonskom Brodu, Anzulović kratko odgovara:

Isti pristup!, te dodaje…

Više koncentracije na neke stvari u napadu. Igramo protiv protivnika koji će biti rasterećen, a mi imamo svojevrstan imperativ. Međutim, želio bih da se moji igrači opuste još više, a što se tiče obrambenog pristupa u zadnjih nekoliko utakmica, uključujući i susret s Alkarom, tu zaista nemam nikakvih primjedbi, rekao je trener riječkih košarkaša.

Raspored do kraja: 17. KOLO: Split – Zagreb, VROS Darda – Šibenik, Slavonski Brod – Kvarner 2010, Jolly JBŠ – Zabok, Križevci – Alkar. 18. KOLO: Zagreb – Križevci, Alkar – Jolly JBŠ, Zabok – Slavonski Brod, Kvarner 2010 – VROS Darda, Šibenik – Split.

Pobjeda znači plasman u Ligu za prvaka i ponovna nadmetanja s Cibonom, Cedevitom i Zadrom. Prošle sezone te su utakmice na Kozalu privlačile veliki broj gledatelja, koji su željni još jednom vidjeti Riječane u okršajima s najboljim hrvatskim momčadima.

Liga za prvaka je pred vratima, a ključ je u rukama riječkih košarkaša. Slavonski Brod domaćin je Kvarneru 2010 u subotu s početkom u 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.