Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pomicanje granica: Riječki ronilac Petar Klovar postavio novi svjetski rekord

06.10.2022.

11:48

Autor: Radio Rijeka

impresivan zaron

impresivan zaron

Foto: - / Adriatic Freediving

Hrvati dominiraju Svjetskim prvenstvom u Turskoj što dokazuje i uspjeh Petra Klovara koji je postao najdublji čovjek u povijesti ronjenja na dah!

Klovar je u Kasu postavio novi svjetski rekord zaronivši na 132 metra dubine u jednom dahu, što je za pet metara dublje od starog rekorda. Tako je postao "najdublji" natjecatelj u povijesti, ne samo u svojoj disciplini nego svim disciplinama svih ronilačkih federacija.

Mislim da je nekome van ronjenja ili sporta ponekad teško shvatiti veličine nekih rezultata. Svaki, a naročito ovaj Petrov rezultat je zbroj puno odricanja, talenta, sati i sati rada i stručnog pristupa. Najdublji zaron je ono čemu teži svaki ronilac na svijetu, to je srž i osnova ronjenja na dah.

Vitomir Maričić, trener reprezentativaca

Ovim podvigom uspješni Riječanin postao je "najdublji" natjecatelj u povijesti, ne samo u svojoj disciplini nego svim disciplinama svih ronilačkih federacija. Naklon do poda!

dodjela medalja (Petar Klovar prvi slijeva)

dodjela medalja (Petar Klovar prvi slijeva)

Foto: - / Adriatic Freediving

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.