Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:06 / 04.09.2014.

Autor: Ivan Dorian Molnar

Promjene u ŽKK-u Kvarner: Agejenko nova predsjednica, Rajković trener

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ponosna sam što sam postala predsjednica kluba koji visoko kotira u hrvatskoj ženskoj košarci. Zahvala za taj položaj ide i prošloj ekipi i bivšoj upravi, kazala je Viktorija Agejenko, nova predsjednica ženskog košarkaškog kluba Kvarner.

Ženski košarkaški klub Kvarner uoči nove sezone napravio je promjene u upravi. Skupštinu je klub održao u subotu, a danas su predstavljeni novi članovi uprave, koja je s dosadašnjih pet proširena na sedam članova. Nova predsjednica kluba je Ukrajinka Viktorija Agejenko, koja je nakon dva mandata Zvonka Čapka preuzela vodstvo riječkog ženskog prvoligaša.

Prije svega moram se ispričati na ponekim greškama u hrvatskom jeziku, ovdje sam devet mjeseci i još uvijek učim, rekla je na svom prvom druženju s riječkim novinarima Agejenko, inače međunarodna pravnica i sama bivša novinarka.

Ne dolazim iz sporta, bavim se pravom i do sada sam živjela u Ukrajini. To je više-manje to. Ovdje imam neke poslovne veze i koncentrirana sam na rad kluba. Ponosna sam što sam postala predsjednica kluba koji visoko kotira u hrvatskoj ženskoj košarci. Zahvala za taj položaj ide i prošloj ekipi i bivšoj upravi, kazala je nova predsjednica Kvarnera.

Kao dugoročne ciljeve ženskog košarkaškog kluba Kvarner, nova uprava istaknula je iskorak u hrvatskoj ligi, a u budućnosti i natjecanje u regionalnom rangu. Ipak, za ovo posljednje, ističe Agejenko, ima još vremena.

Za novog trenera postavljen je Damir Rajković, koji je prvi trening s ekipom obavio u ponedjeljak.

Nadam se dobroj suradnji tijekom sljedeće sezone, u kojoj želimo napraviti korak više u odnosu na prošlu godinu. Prvenstveno mislim da moramo više uključiti mlade igračice u rad seniorske ekipe.Počeli smo s treninzima, ima ponekih promjena u kadru. Neke igračice su otišle, na probu je došla jedna igračica iz Pazina, ali o konkretnijim imenima bit će riječi u tjednima koji slijede, rekao je Rajković.

Prošle sezone košarkašice Kvarnera ostvarile su povijesni plasman na Final Four Kupa Ružice Meglaj Rimac, gdje su poražene od Trešnjevke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.