Hrvatski radio

Radio Rijeka

Biciklom u Gorski kotar, do Ravne Gore na borovnice

12.07.2014.

14:34

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Gorski kotar bike tour" i Plodovi gorja Gorskog kotara, projekti su koji svojim ljetnim vikend manifestacijama znatno obogaćuju goransku turističku ponudu. Što je sve na tom području danas ponuđeno izletnicima?

Od prošle godine, kada je u Gorskom kotaru trasirano 260 kilometara staza biciklističke transverzale, goranski je bike tour od pilot-projekta postao prepoznatljiv turistički proizvod. Prošle godine biciklisti su u tri dana obišli cijeli Gorski kotar, za ovu godinu planiraju pet vikenda za obilazak pet goranskih područja. Prvi vikend vozit će se oko Lokava i Čabra i očekuje se više od 200 sudionika.

Biciklistička transverzala vodi i do Ravne Gore, gdje je današnji dan posvećen vrlo zdravom i ukusnom bobičastom voću – borovnicama. Edukacija o ljekovitosti šumskoga voća, kušanje delicija, među kojima i 30-metarske savijače te izleti i branje borovnica – sve to ponudio je ovogodišnji program Dana borovnica u okviru projekta Plodovi gorja Gorskog kotara. Javlja Nenad Lučić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.