Hrvatski radio

Radio Rijeka

Česi će na Costabelli graditi hotelski kompleks

29.09.2014.

15:02

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ugovor o gradnji hotelskog kompleksa na Costabelli, vrijednosti 50 milijuna eura, bit će potpisan početkom listopada s češkim investitorom Treinvest, najavio je danas riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Na 25 tisuća četvornih metara na Costabelli gradit će se hotel, kongresni centar, garaža, vile s bazenima i restorani. Bit će uređena opatijska cesta i šetnica uz more, dostupna građanima.

Rijeka će tako postati još atraktivnija, rekao je Obersnel i podsjetio da je Rijeka ovogodišnji rekorder po porastu broja dolazaka i noćenja u PGŽ - čak ih je dvadesetak posto više nego lani.

Nastavlja se uređivanje i gradnja cesta

Grad Rijeka nastavlja s asfaltiranjem ulica, a čvor Orehovica konačno će biti riješen za ulaz i izlaz sa zaobilaznice. Gradit će se rotori na Plumbumu, na križanju Osječke i Prvomajske, na Martinkovcu te kod bivšeg motela Panorama za kojeg se gradonačelnik nada da će biti ili uređen ili srušen da ne nagrđuje ulazak u grad.

Do danas je u Rijeci izdano 23 tisuće gradskih kartica, a umirovljenike podsjećamo da im stara vrijedi do 15. listopada. Za mlade Riječane zanimljiva je vijest da se 3. listopada otvara njihovo omiljeno okupljalište - klub Palach. 

Gradonačlnikov susret s novinarima pratila je Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.