Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:16 / 19.02.2014.

Autor: Larissa Smokvina

Četiri nova ekološka autobusa i minibus

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vozni park riječkog Autotroleja bogatiji je za četiri nova autobusa i jedan minibus. Napravljeni su po ekološkim standardima Europkse unije, a kupljeni za nešto više od pet milijuna kuna.

Minibus i četiri nova autobusa opremljena po standardima i direktivama Europske unije predstavljeni su građanima na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, nakon čega su krenuli prometovati na županijskim linijama. Po potrebi će se koristiti za organizirani prijevoz školske djece i različite izlete.

Autotrolej je u nabavku autobusa krenuo kako bi korisnicima omogućio što kvalitetniju i ugodniju vožnju, vodeći se interesom javnosti za ekološki prihvatljivim projektima. Sredstva za nabavku autobusa, 5,3 milijuna kuna, osigurana su kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvitak.  tisuća kuna, osigurana su kreditom HBOR-a. Autotrolejev vozni park sada broji 188 vozila, od čega je petina ekoloških. Javlja Larissa Smokvina:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.