Hrvatski radio

Radio Rijeka

Članice Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera nastupaju na Health & Wellness tjednu u Dubaiju

02.02.2022.

11:22

Autor: HRT - Radio Rijeka

Predstavnici Hrvatske na svjetskoj izlozbi EXPO 2020 Dubai

Predstavnici Hrvatske na svjetskoj izlozbi EXPO 2020 Dubai

Foto: - / Kvarner Helath

U sklopu health and wellness tjedna, Klaster će predstaviti zdravstveno-turističku ponudu Kvarnera pred predstavnicima iz 192 zemlje svijeta. Tijekom trajanja svjetske izložbe, održat će se brojni poslovni sastanci, događanja i diplomatski susreti, a Republika Hrvatska predstavlja se pod temom ''Mobilnost uma''.

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera uz članice Jadran galenski laboratorij, Polikliniku Terme Selce, Thalassotherapiju Opatija, Specijalnu bolnicu „Dr. Nemec“ i Specijalnu bolnicu Medico, te još 10-ak zdravstvenih ustanova iz Hrvatske, aktivno sudjeluje u gospodarskom izaslanstvu na svjetskoj izložbi EXPO Dubai 2020 od 31. siječnja do 3. veljače u sklopu Health&Wellness tjedna. Predmetnu gospodarsku prezentaciju zajednički organiziraju Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, uz sudjelovanje državnog tajnika Tončija Glavine te predsjednika HTZ-a i HGK.


Središnji događaj posjeta je specijalizirana poslovna radionica na temu zdravstvenog i wellness turizma koja se održala u organizaciji Hrvatske turističke zajednice u hrvatskome paviljonu Croatia inspirinig great minds, a koju je pozdravnim govorom otvorio državni tajnik Glavina. U sklopu poslovne radionice, predsjednik Klastera, doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med., održao je prezentaciju o zdravstveno-turističkoj ponudi Primorsko-goranske županije pred potencijalnim partnerima i kolegama iz međunarodnog okruženja. Prisutne članice Klastera imaju priliku kroz B2B radionicu održati četrdesetak poslovnih sastanaka s potencijalnim partnerima.

Dr. Mozetic, predsjednik Klastera, odrzao je prezentaciju

Dr. Mozetic, predsjednik Klastera, odrzao je prezentaciju

Foto: - / Kvarner Health

Svjetska izložba EXPO 2020 Dubai jedno je od najvećih globalnih događaja od gospodarskog i kulturnog značaja, na kojoj sudjeluju 192 zemlje svijeta predstavljajući svoju ponudu u domeni umjetnosti, glazbe, arhitekture, sporta i wellnessa, znanosti i kulture. Za Republiku Hrvatsku to predstavlja jedinstvenu priliku da višemilijunskome auditoriju, brojnim gospodarstvenicima, investitorima, međunarodnim institucijama, diplomatskom zboru i ostalima predstavi svoju cjelokupnu ponudu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.