Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cresanka Tina Gams-Fučić je "Ponos Hrvatske"

02.03.2022.

12:49

Autor: Neva Funčić

 Svecana dodjela nagrade 24sata Ponos Hrvatske odrzana je na HRT-u

Svecana dodjela nagrade 24sata Ponos Hrvatske odrzana je na HRT-u

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Creska Slovenka Tina Gams-Fučić primila je sinoć nagradu Ponos Hrvatske. Našla se između dvanaest dobitnika zbog velike humanitarne akciju "Svi skupa za Kantridu" u kojoj je prikupila donacije u zamjenu za svoju knjigu "Sjajne poruke za djecu i odrasle", čiji tisak su financirali Primorsko-goranska županija i tiskara Zambelli, a koju je i sama ilustrirala. Cilj akcije bio je donacijama za slikovnicu sakupiti sredstva za kupnju mobilnog ultrazvučnog aparata za Dječju bolnicu Kantrida.

Ručno nacrtana slikovnica sa više od 20 priča u rimama oduševila je male i velike čitatelje, pa se slikovnica rasprodala u 14 dana. Time je prikupljeno dovoljno sredstava, a cilj autorice ostvaren.


Nagradu Ponos Hrvatske su uz Tinu Gams Fučić dobili i Tomislav Salopek, Patrik Radotić, Ana Ljubas i Udruga fra Mladen Hrkać, Domagoj Jakopović Ribafish, Dado i Nada Ignac, Gimnastički klub Petrinja, Dino More, Paola Vučeta, Vesna Ribarić, Goran Šimić i Sandra Vuk.


Nagrade za poštenje, dobrotu i hrabrost "Ponos Hrvatske", dodjeljuju se na inicijativu "24 sata" i udruga "Ponos Hrvatske" uz partnerstvo Hrvatske radiotelevizije, koji se već 17 godina brinu da se vidi da postoje hrabri, humani i plemeniti ljudi.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.