Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikvenički Jadran izašao iz stečaja

29.01.2014.

12:15

Autor: Elvira Dizdarević / Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dino Manestar danas je i službeno preuzeo dužnost direktora crikveničkog Jadrana. Nakon više od tri i pol godine hoteli Jadran Crikvenica izašli su iz stečaja, najvećeg do sada u Hrvatskoj. Imenovana je nova uprava i nadzorni odbor, a isplaćeno je i 840 radnika, za što je trebalo 7,3 milijuna kuna.

Dino Manestar, dosadašnji savjetnik stečajne upraviteljice Jadrana, na mjesto direktora službeno je stupio nakon što su sve promjene prošle kroz registar Trgovačkog suda u Rijeci. Od prekjučer su na dužnosti nova uprava i nadzorni odbor imenovani prije deset dana na izvanrednoj skupštini.

U skladu sa stečajnim postupkom, isplaćeno je i 24 posto tražbina, odnosno 840 radnika vjerovnika. Cjelokupna visina isplate je 7,3 milijuna kuna. Država je dokapitalizirala tvrtku pretvaranjem 122 milijuna kuna potraživanja u vlasnički udio te povratkom u Jadran turističkog naselja Kačjak i autokampa Selce. 

U fokusu daljnjeg poslovanja Jadrana su ulaganja u objekte radi podizanja kvalitete i kategorije te pripreme za privatizaciju, rekao je Manestar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.