Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Čudesna, zelena i plava" u očima učenika

20.04.2023.

14:33

Autor: Neva Funčić

"Čudesna, zelena i plava" u očima učenika

"Čudesna, zelena i plava" u očima učenika

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

U Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci otvorena je izložba učeničkih radova "Čudesna, zelena i plava". Župan Zlatko Komadina tom prigodom je uručio zahvale predstavnicima 14 škola koje su sudjelovale na natječaju na temu raznolikosti prirodne i kulturne baštine Primorsko- goranske županije.


Primorsko-goranska županija je po raznolikosti prirode kao i po kulturnoj baštini najbogatija u Hrvatskoj, rekao je župan Zlatko Komadina na otvorenju izložbe postavljene u povodu 30-te obljetnice PGŽ. 


Imamo Bašćansku ploču, Vinodolski zakonik, rodnu kuću Julija Klovića, frankopanske kaštele, ali i risa i tetrijeba i supa, rekao je župan te zahvalio učenicima što su oslikali brojne motive o kojima su učili.


Zeleno i plavo bogatstvo na izložbi je predstavljeno na 151 slici, a dvanaest najboljih našle su se i na ovogodišnjem kalendaru Primorsko- goranske županije. 


Izložba učeničkih radova ostat će otvorena u atriju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. 


Poslušajte neke od autora:

Anketa djeca PGŽ izložba

Galerija
"Čudesna, zelena i plava" u očima učenika, Foto: Neva Funčić/Radio Rijeka
"Čudesna, zelena i plava" u očima učenika, Foto: Neva Funčić/Radio Rijeka"Čudesna, zelena i plava" u očima učenika, Foto: Neva Funčić/Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.