Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnički maturant poginuo na maturalcu u Španjolskoj

30.08.2014.

08:35

Autor: Hina / B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Maturant iz Delnica pronađen je mrtav u španjolskom turističkom mjestu Lloret de Mar. Nesretan događaj potvrdilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a okolnosti smrti sedamnaestogodišnjaka istražuje španjolska policija.

Iako istraga još traje, policija sa sigurnošću može reći da smrt nije posljedica kriminalnog čina te da je vjerojatno posljedica nesretnog slučaja. Veleposlanstvo je u stalnom kontaktu s učenicima i profesorima, pruža svu pomoć, a očekuje se da će učenici danas krenuti natrag kući, rekla je glasnogovornica MVEP-a Danijela Barišić.

Četrdesetak maturanata Srednje škole Delnice boravilo je na maturalnom putovanju u Španjolskoj u pratnji dvaju profesora. Lloret de Mar, vrlo popularno odredište mladih, na koje često odlaze i hrvatski maturanti, bilo je zadnje mjesto u koje su došli. 17-godišnji Delničanin Tin Grgurić, sin poznatoga ugostitelja, pronađen je mrtav uz jednu novogradnju.

Po pisanju španjolskih medija, umro je nakon pada s dizalice visoke 25 metara, a radnici koji su sve vidjeli, obavijestili su hitnu pomoć. Nažalost, nije mu više bilo pomoći, poginuo je na mjestu događaja. To je mjesto navodno udaljeno nekoliko kilometara od onoga na kojem su u tom trenutku bili ostali delnički maturanti. Na slučaju i dalje radi španjolska policija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.