Hrvatski radio

Radio Rijeka

Droga: prenijeti je preko granice ili uzgojiti u dvorištu?

11.08.2014.

15:19

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija je kazneno prijavila 52-godišnjeg njemačkog državljanina u čijem su dvorištu i na balkonu kuće u Velom Lošinju pronađene 234 stabljike indijske konoplje, navodno uzgojene radi preprodaje, pa mu je istražni sudac odredio jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se u policiji i državnom odvjetništvu.

Stabljike što ih je policija pronašla na balkonu i u dvorištu kuće visoke su od 30 do 170 centimetara. Osumnjičenik je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci koje je, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega, predložilo određivanje mjesec dana istražnog zatvora, što je istražni sudac Županijskog suda u Rijeci i prihvatio.

Tijekom vikenda su policijski službenici granične policije, prilikom redovne kontrole vozila i putnika, u 20 slučajeva zaplijenili drogu. Droga je zaplijenjena na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak, Šapjane i Brod na Kupi, a s nedozvoljenim teretom zatečen je 21 strani državljanin. Radi se o 10 državljana Francuske, pet Italije te o tri državljana Njemačke i Slovenije. Ukupno je zaplijenjeno 13,68 grama marihuane, 24,32 grama hašiša, 5,22 grama kokaina te 10 komada tableta. Svi počinitelji su prekršajno sankcionirani novčanim kaznama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.