Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dva desetljeća Crvenoga križa PGŽ

03.11.2014.

14:37

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Crveni križ u Primorsko-goranskoj županiji slavi 20. obljetnicu. Po brojnim projektima i aktivnostima, ova se organizacija ističe na razini Hrvatske, ali i među europskim zemljama, čulo se na svečanosti u Opatiji.

Umrežavanje i dodavanje znanja te popularizacija humanih vrednota naša su najveća postignuća, rekla je predsjednica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Iva Josipović. Na svečanoj skupštini županijskoga Crvenog križa povodom njegova 20. rođendana bio je i predsjednik CK-a Hrvatske Josip Jelić.

Istaknuo je kako riječka organizacija ima najveću javnu kuhinju u Hrvatskoj, ali i po drugim projektima je među značajnijima u zemlji, čak i na europskoj razini. "Crveni križ Primorsko-goranske županije i svih 10 gradskih organizacija su lideri i ponos Hrvatskoga Crvenog križa", rekao je Jelić.

Među brojnim postignućima u dva desetljeća djelovanja Crvenoga križa PGŽ su projekt Halo pomoć, prvi takav u Hrvatskoj, Klub 60+ u Opatiji, također prvi u zemlji, donatorski bal kojim se prikupljaju brojna sredstva i daju potrebitima... Za sve to zaslužni su, kaže ravnatelj županijskoga Crvenog križa Darko Varljen, brojni aktivisti i odlična suradnja gradskih i županijske organizacije. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.