Hrvatski radio

Radio Rijeka

Europski novac za napredak otoka Raba

23.02.2014.

13:11

Autor: Vesna Korić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog skromnih otočnih proračuna brojni projekti na našim otocima godinama čekaju u ladicama. Neki su odlučili projekte ubrzati povlačenjem europskog novca, pa se tako na Rabu obnavlja zgrada u parku Dorka i priprema izgradnja aerodroma.

Oronula zgrada u jednom od najljepših rapskih parkova zasjat će u novom svjetlu nakon obnove koja je u punom jeku. Iz projekta Adrimob, koji se ostvaruje u suradnji s nekoliko europskih gradova, Grad Rab je dobio 170 tisuća eura iz fondova Europske unije. Priprema se i projekt izgradnje zračne luke na otoku Rabu, prvo se izrađuje projektna dokumentacija.

Slijedi javna rasprava u kojoj će Rabljani moći reći što što očekuju od projekta zračne luke, a očekuje se da će posebnu korist imati otočki turizam. Na strukturne fondove kandidirat će se i dovršetak gradnje poslovne zone te revitalizacija stare gradske jezgre. Grad Rab planira ući i u projekte Europa za građane te Zaštita kulturne baštine i tako poboljšati život na otoku. Javlja Vesna Korić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.