Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fiumara završena, od petka zatvorena Ulica 1. maja

17.09.2014.

13:24

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije ugovorenog roka, za sav promet je u podne otvoren obnovljeni dio prometnice na Fiumari, čime se vozačima uvelike olakšalo. U petak pak započinju radovi u Ulici 1. maja, koji će potrajati desetak dana.

Budući da će se raditi u jednom prometnom traku, većina autobusnih linija i dalje će voziti Ulicom 1. maja, ali u njoj neće stajati. Jedino će se linije 5, 5A i 19 iz smjera Škurinja na raskrižju Osječke, Kresnikove, 1. maja i Tizianove preusmjeravati duž Tizianove i dalje Laginjinom, Ulicom žrtava fašizma, Fiumarom, Veslarskom, Ulicom Ivana Zajca i Ribarskom do Jelačićeva trga i Delte. Linija 11, koja inače vozi Tizianovom, ići će Laginjinom i dalje istom trasom kao linije 4, 5, 5A i 19. Navedene linije neće voziti duž Ulice Nikole Tesle, Krešimirovom ulicom ni Rivom.

Obnovljena Fiumara trebala bi biti u uporabi bez novih radova idućih pet godina, naglasila je gradska pročelnica za komunalni sustav Irena Miličević.

U Ulici 1. maja obnovit će se završni sloj asfalta, zbog ćega će ta ulica, od ponoći s četvrtka na petak 19. rujna, biti zatvorena za sav promet, osim za vozila javnoga gradskog prijevoza (Autotrolej), stanara, vlasnika poslovnih prostora te interventnih vozila. 

Sav ostali promet usmjeravat će se obilaznim pravcima – prema Škurinjama preko Tizianove ili Kresnikove ulice, a prema centru grada Tizianovom ili Ulicom Corrada Illiasicha. U oba smjera može se i riječkom obilaznicom te cestom D-404.

Radovi će se izvoditi radnim danom od 7 do 17 sati, subotom od 7 do 15 sati, a nedjeljom se ne radi. Sve informacije o odvijanju prometa mogu se dobiti na info-telefon 051/352-500 od 7 do 15:30 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.