Hrvatski radio

Radio Rijeka

16:31 / 31.01.2014.

Autor: Nenad Lučić

Gorski kotar okovan ledom

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gorskom kotaru je sinoć i danas tijekom dana bilo problema zbog kiše koja se ledila pri tlu. Iako je od jutros vremenska situacija nešto povoljnija, posljedica u elektroopskrbi i prometu još uvijek ima.

Taloženje leda na vodičima i lomovi grana prouzročili su kvarove na dijelu elektropskrbne mreže. Pritom je najviše prekida u opskrbi bilo na području Čabra, Vrbovskog, Fužina, Mrkoplja i Brod Moravica te u dijelu sela u dolini rijeke Kupe.

Posla na otklanjanju teškoća ima mnogo, radi se u otežanim terenskim uvjetima. Goranskim su ekipama Hrvatske elektroprivrede u pomoć pristigle i kolege iz Rijeke, no do sumraka je otklonjen tek dio problema. Tako će od ponoći do 9 sati ujutro bez struje biti dio naselja na području Skrada.

Nastojeći spriječiti poledicu, puno su posla, posebice sinoć, imali djelatnici Zimske službe koji su posipavali kolnike u Gorskom kotaru. Od jutarnjih se sati autocestom Rijeka – Zagreb promet odvija bez zabrana, a iako na ostalim goranskim cestama još uvijek traju zimski uvjeti, tijekom dana nije bilo većih kašnjenja autobusa. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.