Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hotel "Risnjak" u Delnicama slavi 90. rođendan

16.10.2014.

14:12

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hotel "Risnjak" u Delnicama ovih dana obilježava 90. godišnjicu izgradnje i desetljeće poslovanja tvrtke "Kraljević hoteli". Razlog za slavlje je i doprinos najstarijega hotela u Delnicama ponovnome pozicioniranju grada na turističkoj karti Hrvatske.

U vremenima kada mnoge turističke tvrtke u priobalju tište ozbiljni problemi, delnički hotel "Risnjak" posluje tijekom cijele godine, što je, zbog povećanih troškova, posebno zahtjevno zimi. Unatoč tome, obaveze se redovito podmiruju, pa nema odljeva zaposlenih kadrova. Međutim, riječ je o staroj građevini, pa se stalnim planiranjem novih ulaganja nastoji odgovoriti zahtjevima suvremenoga turističkog tržišta.

Devedeseta godišnjica izgradnje i desetljeće poslovanja uz upravljanje tvrtke "Kraljević hoteli", dvije su vrijedne obljetnice koje ovih dana proslavlja najstarijih delnički hotel. Gorski kotar je u poslijeratnim godinama ulagao velike napore da ponovno zauzme mjesto na turističkoj karti Hrvatske, za što je velikim dijelom zaslužan i hotel "Risnjak". Priču je pripremio Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.