Hrvatski radio

Radio Rijeka

Industrijska zona na Kukuljanovu čeka nove investitore

09.11.2014.

11:37

Autor: Vesna Korić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da je investitore lakše privući ako im se pripreme dobri uvjeti potvrđuje i primjer Industrijske zone Kukuljanovo.

Grad Bakar posljednjih je godina u opremanje zone potrebnom infrastrukturom uložio oko 120 milijuna kuna. Na Kukuljanovu je trenutačno oko 160 poslovnih subjekata s oko tri i pol tisuće zaposlenih. Uređuju se nove parcele. Upiti investitora stižu svakodnevno. Posebno su zainteresirani investitori s Dalekog istoka, posebno Koreje pa nešto i Kina, turski kapital se javlja, kaže Zorko Badanjak, direktor Industrijske zone d.o.o.  

U bakarskoj Industrijskoj zoni grade se novi poslovni objekti. Na njihovo otvaranje sigurno se neće dugo čekati jer imaju sve priključke: za struju, vodu, plin, sva je dokumentacija rješena. Uvjeti idealni za investitore - potvrđuju direktori Montcomerca Mijo Meštrović i tvrtke C.A.K. Alceo Koraza koji već imaju pogone u Kukuljanovu.

Dobili smo na vrijeme dozvole i sve je to trajalo u najkraćem mogućem roku i nikakvih problema nije bilo, kaže Mijo Meštrović.

Infrastruktura je bila potpuno u redu. Krenulo se odmah u uređenje platoa nakon toga su slijedile dozvole koje su bile u redovitom terminu, dodaje Alceo Koraza.

Grad Bakar, najavljuje gradonačelnik Tomislav Klarić, nastavlja s ulaganjima u zonu. U ovom trenutku imamo stvorene uvjete za oko tisuću novih radnih mjesta. Tu je 260 metara kvadratnih zemljišta opremljenog infrastrukturom, imovinsko pravno riješenih za nove investitore.

Izvještava Vesna Korić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.