Hrvatski radio

Radio Rijeka

Invest forum: 80 projekata traži strane ulagače

03.11.2014.

13:55

Autor: L. Smokvina / S. Vrancich / B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razvojni potencijali Primorsko-goranske županije kao i investicijski projekti od državnoga i lokalnog značaja bit će predstavljeni na 3. međunarodnom Invest forumu što se u Opatiji održava u četvrtak i petak, 6. i 7. studenoga.

Opatijski Invest forum prvi put ima i zemlju partnera - Italiju, pa se očekuje značajan broj predstavnika gospodarstvenika i potencijalnih talijanskih ulagača. Među ostalima, u Opatiji će na temu poticanja i unaprjeđenja ulaganja govoriti ministar poduzetništva Gordan Maras, dok će ministar zdravlja Siniša Varga govoriti o županijskom projektu novoga Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Očekuje se i dolazak predsjednika Ive Josipovića.

Primorsko-goranska županija i Rijeka predstavit će stranim ulagačima 80 projekata vrijednih 10 milijardi eura. Prvoga dana Invest foruma, sudionici će posjetiti Lučku upravu Rijeka i upoznati se s planom uređenja Delte, kao jednim od projekata za koji su zainteresirani talijanski ulagači. Potom će obići i Sveučilišni kampus na Trsatu, uključujući Građevinski fakultet i Znanstveno-tehnologijski park te lokaciju buduće Sveučilišne bolnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.