Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jadrolinija privremeno prekida liniju Split - Ancona

11.03.2020.

10:22

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Jadrolinija zbog epidemije koronavirusa u Italiji privremeno, dok se situacija ne poboljša, prekida međunarodnu liniju Split - Ancona s Italijom, priopćeno je iz tog putničkog brodara. Za linije u lokalnoj plovidbi nema izmjena.

U koordinaciji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Kriznim stožerom Republike Hrvatske, Uprava Jadrolinije danas je donijela odluku o privremenom prekidu međunarodne linije Split Ancona, s obzirom na uvedene restrikcije kretanja stanovništva u susjednoj Italiji, zbog epidemije koronavirusa. Obustava linije predviđa se do daljnjega, odnosno do poboljšanja situacije, ističu iz Jadrolinije.

Uz to navode da za linije u lokalnoj plovidbi nema izmjena te da su, prema uputama Kriznog stožera, svim brodovima proslijeđene detaljne upute za sprječavanje širenja zaraze. Trajekt Marko Polo, koji plovi na liniji Ancona-Split uplovio je jutros u 6.40 sati u splitsku gradsku luku, a policija i sanitarna inspekcija obavila je razgovare s 93 putnika kako bi utvrdili osnovne podatke o njima. Najavljeno je da će svi Talijani koji budu željeli izaći s broda biti odvedeni u karantenu, dok će naši državljani ići u samoizolaciju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.