Hrvatski radio

Radio Rijeka

Je li moguća suradnja Rijeke i Cape Towna?

07.11.2014.

16:30

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Cape Townu u Republici Južnoj Africi, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sreo se s izvršnom gradonačelnicom Cape Towna Patriciom De Lille, a rezultat je dogovor o razmjeni pisama namjere za uspostavu prijateljske i poslovne suradnje dvaju gradova.

Cape Town i Rijeka, unatoč razlici u površini i broju stanovnika, imaju sličnu konfiguraciju, a Cape Town je grad koji je vrlo uspješno realizirao projekt waterfronta. Upravo je projekt waterfronta povezao gradonačelnika Obersnela i izvršnu gradonačelnicu De Lille.

Waterfront u Cape Townu potaknuo je brojne poslovne inicijative i danas predstavlja najdinamičniji, najpropulzivniji i najatraktivniji dio Cape Towna.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je član Uprave Svjetskog udruženja lučkih gradova i sudjeluje na 14. Svjetskoj konferenciji lučkih gradova, koja se održava u Durbanu i Cape Townu u Republici Južnoj Africi. Ovogodišnja strateška tema Konferencije je ''Pametan lučki grad''.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.