Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kamačnik prepun izletnika i kuhara

10.05.2014.

14:28

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Susret planinara i ljubitelja prirode u izletištu Kamačnik kod Vrbovskog današnjim je odazivom sudionika potvrdio da je izletnička sezona u Gorskom kotaru uspješno započela – čak 24 ekipe ogledale su se u umijeću spravljanja goranskoga gulaša.

Nakon što su zimus, nakon ledene kiše, brojna srušena stabla u Gorskom kotaru zakrčila niz izletničkih staza, bilo je upitno hoće li se na lokacijama poput Kamačnika  u relativno kratkom roku osigurati njihova prohodnost, kaže direktorica Turističkog ureda u Vrbovskom Tanja Kušić.

Danas su u Kamačniku na svoje došli sudionici natjecanja u pripremi goranskoga planinarskog gulaša. U Gorskom kotaru gulaš se radi na način kako se priprema divljač, tumači Tanja Kušić, što znači da se ne smiju dodavati prilozi poput krumpira ili pašte.

Natjecatelji su stigli iz raznih dijelova Hrvatske, a svoje umijeće pripravljanja goranskoga gulaša pokazale su čak 24 ekipe. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.