Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kuhari za dijetalnu i "wellness" prehranu - prilagodba potrebama turista

17.12.2014.

08:12

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve više turista u Hrvatsku dolazi na "wellness" programe. Takvi gosti često zahtijevaju i posebnu prehranu, a program usavršavanja kuhara za "wellness" i dijetalnu prehranu predstavljen je na Narodnom učilištu u Rijeci.

Turistička odredišta u Primorsko-goranskoj županiji - od Opatije, preko Crikvenice do Lošinja, zapravo gotovo cijela obala, primjerena je sve popularnijem wellness turizmu. Da bi se takav turizam dalje razvijao, ulagati treba i u obrazovanje ugostiteljskog osoblja.

Tako je u Narodnom učilištu u Rijeci pokrenut program za usavršavanje kuhara za wellness turizam i dijetalnu prehranu. Polaznici programa ostvarenog u okviru europskoga projekta Wellness kuhar za wellness turizam u Primorju i Slavoniji predstavili su u utorak što su naučili.

Jela su na bazi voća i povrća te cjelovitih žitarica, pa doprinose čišćenju duha i tijela. Tečajevi će, napominju u Narodnom učilištu, biti namijenjeni zainteresiranim građanima i profesionalcima koji se želje dalje obrazovati. Kuhari koji završe tečaj moći će raditi i u domovima za starije osobe te vrtićima.

Što su spravili novi stručnjaci za wellness i dijetalnu prehranu kušala je i Olivera Vinković:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.