Hrvatski radio

Radio Rijeka

Linić na odlasku: O premijeru i stranci nakon izbora

06.05.2014.

15:56

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Moja smjena odluka je premijera i ja je prihvaćam, kazao je smijenjeni ministar financija Slavko Linić na poslijepodnevnoj konferenciji za novinare. "Sve što mislim o premijeru i odnosima u stranci reći ću nakon 25. svibnja", dodao je.

Riječani u Vladi: od 1990. u hrvatskoj Vladi bilo je 11 ministara iz Rijeke i okolice. Nakon Linića i Zlatka Komadine, u ovoj Vladi ostao je samo Željko Jovanović, a u ranijim Vladama bili su Željko Lužavec, Marin Črnja, Josip Vranković, Ante Simonić, Gordana Sobol, Kolinda Grabar Kitarović, Hrvoje Šarinić i Darko Čargonja.

Stranci je poručio da je puno dao za nju i njezin rad i želi joj sve najbolje na predstojećim izborima. Zahvalio se svim suradnicima u Ministarstvu financija za koje je rekao da su bili izvanredni - od portira do pomoćnika. Svom nasljedniku Borisu Lalovcu zaželio je sve najbolje.

Želim jasno reći da je sve o predstečajnoj nagodbi vezano za Spačvu - učinjeno sukladno zakonu. To je razlog zašto Spačva danas posluje dobro i svoje obveze plaća redovito. Sukladno zakonu sve smo objavili na portalu Ministarstva financija, izjavio je Linić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.