Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lošinj zanimljiv nautičarima i kamperima, hoteli popunjeni

24.08.2014.

14:39

Autor: Branko Domac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turističke djelatnike vrijeme ove godine zaista ne mazi. I na otocima, koji inače bilježe manje kiše nego naselja na kopnu, ljeto je bilo kišovito. Ipak, na Lošinju sezona traje i dosadašnji rezultati su obećavajući.

Unatoč poprilično lošim vremenskim uvjetima turistička sezona na otoku Lošinju još je uvijek u punom zamahu. Apartmani i hotelski kapaciteti dobro su popunjeni, a ljepšem vremenu u rujnu nadaju se u kampovima. U malološinjskoj luci iz dana u dan mnoštvo je jahti i brodica.

U prvoj polovici godine malološinjska lučka uprava bilježi 18 posto više plovila nego u istom razdoblju lani. Samo tijekom lipnja, u Mali Lošinj su uplovila 1.902 plovila, što je 24 posto više nego prošle godine. Najviše je brodova s hrvatskom zastavom, a slijede njemački, talijanski i austrijski turisti.

Dobro je popunjen i privatni smještaj, a očekuje se da će iznajmljivači apartmana dobro raditi još tridesetak dana. Sve do kraja rujna puni su lošinjski hoteli. Nakoc vrlo kišovitog srpnja, bolje rade i kampovi na lošinjskom području. Iz Malog Lošinja javlja Branko Domac:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.